Νέα από Αρκαδία. Τα αποτελέσματα της αδράνειας

 

Και ξαφνικά ο πολιτικός κόσμος του δήμου έγινε μαλλιά κουβάρια.  Όχι ότι  το ‘θελε  και πολύ.  Το εύφλεκτο υλικό υπήρχε προ πολλού. Τα σκουπίδια και η διαχείρισή τους εδώ και καιρό κουφόβραζαν και ήταν έτοιμα για ανάφλεξη.  Η πυροδότηση, απλώς,  προήλθε από την παράνομη μεταφορά και το θάψιμό τους σε περιοχή της Μεγαλόπολης. Εν κρυπτώ και παραβύστω. Λες και κάποτε δεν θα αποκαλυπτόταν η παρανομία.  Λες και το μυστικό θα κρατούσε για πολύ. Αστεία πράγματα, για όσους επέλεξαν  τη μέθοδο και το χώρο αυτό.

Όμως από δω  και πέρα αρχίζει το πανηγύρι με τη μετάθεση ευθυνών. Οι  μοιραία και  γνωστοί αφορισμοί. Υπεύθυνος ο Δήμαρχος ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, λέει ο ένας, όχι η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη, γιατί σε αυτήν ανήκει ο ΦΟΔΣΑ λέει ο άλλος  κ.ο.κ. Τι να πει κανείς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Ή μάλλον, εδώ που έφεραν τα πράγματα.

Γιατί είναι οι ίδιοι πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που ανέλαβαν σημαντικούς ρόλους και αξιώματα τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς αποτέλεσμα γι αυτό και ευθύνονται για το γεγονός της μη εξεύρεσης λύσης σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα. Τι άλλο είναι αυτό, παρά αποτέλεσμα της διαχρονικής αδράνειας,  του κουκουλώματος και της παραπομπής σε κάποιο αόριστο και απροσδιόριστο μέλλον της επίλυσης της διαχείρισης  των απορριμμάτων.  Ασχολούνταν με τα εύκολα, τις γιορτές, τα πανηγύρια και τις παντοειδείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα τραπεζώματα …

Νόμιζαν ότι έτσι πορευόμενοι θα απέφευγαν το σκόπελο. Το ασφαλές κουκούλι που εξύφαναν όλα αυτά τα χρόνια τώρα τους πνίγει. Ένα κουκούλι που, πλέον, όχι μόνο αδυνατεί να τους προστατεύσει, αλλά και ευκολότερα από ποτέ τους παραδίδει γυμνούς στην κριτική και την  χλεύη  των δημοτών.

Οι εκπρόσωποί μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι πλέον για τα δύσκολα.  Η διαχρονική τους αδράνεια τούς οδηγεί στο περιθώριο  της πολιτικής ζωής και στην απονομιμοποίησή τους.

Αυτόν τον καρπό βγάζει ο σπόρος που σπείρανε.  Πικρός και άνοστος. Που τον γευόμαστε θέλοντας και μη. Όμως κάποτε το σήριαλ  πρέπει να τελειώνει. Και τα σκουπίδια να πάνε κάπου, έστω και αν υπάρχουν αντιδράσεις. Παράλληλα  να βγουν «Όλα στο φως». Για να  διαλυθούν οι σκιές που υπάρχουν στη μακρά διαδρομή της διαχείρισης των σκουπιδιών και να ξεκαθαρίσει επιτέλους η ήρα από το στάρι. Με δύο προσωπικές επιφυλάξεις. Αν αρκεί πλέον μόνο το φως. Και αν θα το αντέξουμε.

 

 

 

Ζητούν ΔΣ

Με αίτησή  τους που υπογράφουν 16 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την έκτακτη σύγκλειση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρίπολης με θέμα  τη «διαχείριση αστικών – στερεών αποβλήτων του δήμου Τρίπολης» και  με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν δημοσιότητα σε σχέση με τη μεταφορα και εναπόθεσή τους σε χώρους του όμορου δήμου Μεγαλόπολης. Πρόκειται για τους  δημοτικούς συμβούλους Παυλή, Τσιαμούλο, Κακλαμάνο, Καλαμούτσο, Καρώνη, Σταμάτη, Βόσνο, Σαμαρτζή, Δελφάκη, Τζιούμη, Πεπόνη, Αλεξάκη, Αναγνωστόπουλος, Γιόκαρη, Νικολάου.

Υγειονομικές Περιφέρειες

Οι αλλαγές προσώπων σε θέσεις κλειδιά στο χώρο της Υγείας ξεκίνησαν προχθές  από τις υγειονομικές περιφέρειες οι οποίες μεταξύ άλλων έχουν και την ευθύνη των δημόσιων νοσοκομείων. Ο πολιτευτής Αρκαδίας της ΝΔ κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων τοποθετείται επί κεφαλής  της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, με υποδιοικητές τους κ.κ. Σωτήρη Ζώτο και Χρυσόστομο Γούναρη. Διοικητής στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναλαμβάνει ο πολιτευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά  ενώ υποδιοικητές οι: Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Λένα Αλμπάνη.

Ποιοι είναι

Ο γνωστός Παθολογος Τάκης Κατσίβελας, κατάγεται από τους Γαργαλιάνους όπου ζει μόνιμα με την οικογένειά του. Αφού υπηρέτησε στο Νοσοκομείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ιδιώτευσε για 9 χρόνια, για να επιστρέψει το 2004 στο ΕΣΥ αναλαμβάνοντας την οργάνωση του νεοϊδρυθέντος το 2004 Κ.Υ Γαργαλιάνων στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 20011 ως συντονιστής διοικητικής και επιστημονικής λειτουργίας του.

Ο Ηλείος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Αντωνακόπουλος είναι ο ένας εκ των δυο υποδιοικητών της 6ης ΥΠΕ. Πέραν της ιατρικής ιδιότητας τους, ο κ. Αντωνακόπουλος είναι γνωστό ότι στο παρελθόν έχει διατελέσει και τομεάρχης Υγείας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχοντας μάλιστα συνεργασία ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση των σχετικών νομοσχεδίων.

Δεύτερη υποδιοικήτρια είναι η καταγόμενη από την Αχαϊα Λένα Αλμπάνη. Εργάζεται ως κλινική νοσηλεύτρια στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο και ως εργαστηριακός συνεργάτης Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Πατρών ενώ ήταν υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ στο Νομό Αχαϊας.

Προχωρεί το έργο

Με την χθεσινή δημοσίευση της προκήρυξης  της δημοπρασίας για το έργο του Λιμανιού στο Παράλιο Αστρος, στα Γραφεία της Δ.Τ.Ε Περιφέρειας Πελοποννήσου, οδός Οπλαρχηγού Σεχιώτη 1, στην Τρίπολη, στις 16-10-2012 μπαίνουμε στην τελευταία και πιο σημαντική φάση του έργου. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου  κ. Π. Μαντά «αποδεικνύεται ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα και νόμιμα και τα εργολαβικά συμφέροντα έχουν πια τον τρόπο να διεκδικήσουν το έργο, όχι με ενστάσεις και προσφυγές».

Αναβάθμιση γηπέδου

Υπεγράφη τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012, το συμφωνητικό ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και τον ανάδοχο του έργου κ. Θεοφάνη Γεννάτο με τίτλο «Αναβάθμιση Δημοτικών Γηπέδων» προϋπολογισμού 171.000,00 ευρώ. Το αναφερόμενο έργο αφορά κατασκευαστικές εργασίες στο γήπεδο της Κάρτσοβας στην Δημοτική Ενότητα Τρίπολης ενώ για την πλήρη αποπεράτωση του, ορίζεται συνολική προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών.

Φεστιβάλ ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο το απόγευμα, στην Νέο Parking (Κάτω Αγορά), έγινε το Φεστιβάλ νέων ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης. Το φεστιβάλ στόχο είχε να αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους εκείνους που βιώνουν καθημερινά τις καταστροφικές επιπτώσεις του μνημονίου και της κρίσης. Να αποτελέσει σημείο συνάντησης της νέας γενιάς, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων διεκδικώντας το δικαίωμα της στη μόρφωση και την εργασία. Το δικαίωμα της σε μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Αρχικά, έγινε συζήτηση με θέμα «Δύο Κόσμοι Συγκρούονται-Ή Εμείς ή Αυτοί», με ομιλητές το βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριά και το μέλος της γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού, Πατρίκιο Πατρικουνάκο. Ακολούθησε συναυλία με-Moriginal Beats, Nikitas Klint, Fellipe the Beatboxer, Atofios (Dj set), What The Funk.

Στον χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησαν ανταλλακτικό παζάρι, έκθεση φωτογραφίας, βιβλιοπωλείο, workshops, εργαστήρι ζωγραφικής και εναλλακτικό εμπόριο.

Πράσινο νηπιαγωγείο

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Θεόδωρος Παπαθεοδώρου θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων του πρώτου “πράσινου” νηπιαγωγείου της χώρας που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο χωριό Μερκοβούνι του Δήμου Τρίπολης. Η τελετή εγκαινίων θα γίνει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο χώρο του Νηπιαγωγείου. Να σημειώσουμε πως το “πράσινο” νηπιαγωγείο λειτουργεί ως παράρτημα του 8ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης.

Χομογελάτε

Ένα αντρόγυνο βοσκοί κάθονται κάτω από ένα δέντρο ενώ τα ζώα τους βοσκούν  στο λιβάδι. Κάποια στιγμή ο καιρός χαλάει και αρχίζουν να πέφτουν κεραυνοί. Πέφτει ένας σε ένα πρόβατο, τέζα το πρόβατο!
Βοσκός: “Άαααααντεεεεεε”.  Πέφτει άλλος ένας κεραυνός σε άλλο πρόβατο, τέζα και αυτό!
Βοσκός: “Άαααααντεεεεεε”.  Πέφτει ένας τρίτος κεραυνός πάνω στη γυναίκα του βοσκού, κάρβουνο η γυναίκα του!!
Βοσκός: “Άαααααντεεεεεε ντεεε!!!!”

 

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Τα αποτελέσματα της αδράνειας”

  1. Ημουνα νιος και γερασα !!!

    Η ελλειψη βουλησης ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ εχει ολα αυτα τα αποτελεσματα και τις παθογενειες που συνανταμε σ ‘ αυτη τη χωρα .
    Λογω βλακειας ακομα ασχολουμαστε με τα σκουπιδια ,με τις χωματερες ,με τα φορτηγα ,τα ταξι ,τα φαρμακεια ,με τους φοροφυγαδες κ.ο.κ .
    Ατολμη και ασχετη η ηγεσια καθε φορεα βαυκαλιζεται και ομφαλοσκοπειται μεχρι να τελειωσει η θητεια της και μετα παραδιδει στους επομενους ατολμους και ασχετους …
    Ποιος ειναι υπευθυνος για ολους αυτους που βρισκονται σε αυτες τις θεσεις ;
    Μα ο κυριαρχος λαος ,φυσικα !!!
    Εγω ,εσυ και ολοι αυτοι οι βλαμενοι που πηγαινουν στην καλπη και εκλεγουν ολον αυτο τον “κατιμα” της κοινωνιας !
    Βεβαιως ,ολοι αυτοι εκλεγουν τους ομοιους τους ,διοτι εχουν συμφερον να βρισκεται ο ταδε στην δεινα θεση για να τους κανει το ρουσφετι …
    Και μετα να οι συνελευσεις και οι διαβουλευσεις και οι προβληματισμοι και ολα αυτα τα καραγκιοζιλικια που σκοπο εχουν να μην βρουν την λυση στο προβλημα ΠΟΤΕ !!!
    Οσοι γνωριζουν ή οχι τους Monty Pythons ,ας δουν την ταινια “life of brian” και τις συνελευσεις των συνδικαλιστων και θα καταλαβουν …

    Ποιος θα μας απαλλαξει απο ολους αυτους τους κηφηνες ;

    Ουτε οι ξενοι ( που κοιτουν και λογικα το συμφερον τους ) ουτε καποιος σωτηρας ,ουτε ο Θεος .

    Οταν ξυπνησουμε απο το ληθαργο μας και καταλαβουμε οτι η αναγκη του διπλανου μας ειναι και δικη μας ,μονο τοτε θα αρχισουμε να ελπιζουμε .

    Αν δεν συνελθουμε ,ετσι θα βολοδερνουμε ες αει ,χωρις πυξιδα και μελλον !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *