ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

Τι δήλωσε στο Health Daily η Πρόεδρος, Αθανασία Καρούνου
Επίδομα αναπηρίας δικαιούνται πλέον οι διαβητικοί σύμφωνα με πρόσφατη
υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1506, Τόμος Β’, στις
4.5.2012. Με το νέο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας
αποδίδεται στους ινσουλινοεξαρτώμενους (Τύπου 1 διαβήτης) αλλά και στους
ινσολινοθεραπευόμενους (Τύπου 2 διαβήτης) οι οποίοι ρυθμίζονται πλέον με
ινσουλίνη, ποσοστό 50% με τη βεβαίωση της πάθησης, ενώ το ποσοστό 67%
αποδίδεται με την ύπαρξη επιπλοκών και της εξέλιξης τους βάσει τεκμηριωμένων
ιατρικών και επιστημονικών στοιχείων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Σωματίων Συλλόγων Ατόμων με Σακχρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) «Μετά την
έντονη διαμαρτυρία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κατά τη δημοσίευση του προηγούμενου
Πίνακα, με ΦΕΚ 2611/Τόμος Β’, το Νοέμβριο του 2011, ο οποίος και
αποσύρθηκε, η Ομοσπονδία με πείσμα και συνεχόμενες επιστολές προς τα
Υπουργεία καθώς και με συνεχείς παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ και του Προέδρου
της, κατάφερε να αποκαταστήσει τις αδικίες που αυτός περιείχε σε ό,τι αφορά τα
ποσοστά αναπηρίας των ατόμων με Διαβήτη».
Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής επιτυχίας για τους διαβητικούς το Health Daily
επικοινώνησε με την Αθανασία Καρούνου, Πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, η οποία
δήλωσε τα εξής: «Δικαιωθήκαμε. Από το 1993 η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αγωνίζεται για
να αποδοθεί το ποσοστό αυτό με βάση τα επιστημονικά κριτήρια. Τόσα χρόνια
γινόταν μια μεγάλη αδικία, καθώς το ποσοστό που δινόταν δεν ήταν βασισμένο
σε επιστημονικά κριτήρια. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε».
Επιπλέον, η κ. Καρούνου τόνισε ότι επετεύχθη και η μείωση ποσοστού
συμμετοχής των ασφαλισμένων από 25% σε 10% όσον αφορά στα
αντιδιαβητικά δισκία. Σχετικά με την ασάφεια που είχε προκύψει με τον ΕΟΦ για
τη συμμετοχή των ινσουλινοθεραπευομένων στην ινσουλίνη, Η κ. Καρούνου
τόνισε ότι η ασάφεια λύθηκε και ότι η συμμετοχή είναι 0%, γεγονός που σημαίνει
ότι η ινσουλίνη είναι δωρεάν τόσο για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου Ι όσο
και για εκείνους με διαβήτη τύπου ΙΙ. Τέλος, η κ. Καρούνου απηύθυνε έκκληση
προς την Πολιτεία να διευθετήσει το θέμα με τους φαρμακοποιούς, καθώς
όπως τόνισε: «Η θεραπεία για το διαβήτη είναι πολύ ακριβή. Η μη αποδοχή των
συνταγών από τους φαρμακοποιούς μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία για τη
ζωή των ασθενών με διαβήτη».

60 thoughts to “ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ”

  1. ΕΧΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ..Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ-ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΟΛΟ ΤΟ 2011…ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ..ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ? ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ………

  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ 55 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΩ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1 ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕ 67 ΤΟΙς ΕΚΑΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ 3ΦΟΡΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ 50 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ 15 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΜΕ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΟΛΥΝΕΥΡΟΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ LAIZER KAI MOY EKOCAN THN ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΔΗΛ ΠΕΡΝΩ 233 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΑΟΡΙΣςΤΟΝ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΗ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  3. ¨ Έχω υποβάλει την ερώτηση και απορία μου σε αρκετούς, κανένας δε ν έδωσε απάντηση τεκμηριωμένη!! ίσος εσείς μπορήται?
    ανήκω στο ΙΚΑ ΕΊΜΑΙ ΔΙΑΒΗΤΙΚΌΣ. υπάρχει ποσοστό συμμέτοχης στην ινσουλίνη? αν ναι πόση είναι επί της%

    παρακαλώ εάν γνωρίζεται απαντήστε μου, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

  4. ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΒΙΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΥ 1 27 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΕΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΦΙΣΤΡΟΠΑΘΙΑ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΙΑ ΟΧΙ ΕΜΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟΣ. ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ ΣΕ ΔΕΚΟ ΜΕ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΙΠΗΡΕΣΕΙΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΞΙΝΤΑΞΗ.

  5. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ-ΕΧΩ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 33 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΕΡΓΗ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 19 ΜΗΝΩΝ-ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ? ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ? ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΔΙΕΓΝΩΣΤΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΩ ΓΕΝΙΚΑ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  6. Γεία σας, είμαι 15 χρονών και έχω διαβίτη τύπου 1 που έπαθα πριν από 1 χρόνο περίπου.Η ερώτηση είναι, δικαιούμαι το επίδομα? Έχω περάσει επιτροπή αλλά δεν έχω πάρει τίποτα, άλλα παιδιά πέρνουν χρήματα. Απαντήστε σας παρακαλώ γιατί όλοι είμαστε χάλια οικονομικά.

  7. Γειά σας είμαι 39 ετών και εδώ και 3 χρόνια έχω διαβήτη τύπου Ι ( ινσουλινοεξαρτόμενη ) .Έμαθα εδώ και καιρό ότι δικαιούμαι επίδομα αλλά δεν ξέρω που να απευθυνθώ στον Πειραιά ή κάπου αλλού . Ποιά είναι η διαδικασία ? Ευχαριστώ !

  8. Γειά σας η μαμα μου δεν εχει ασφαλιστικη καληψη πλεον και οικονομικα ανιμπορη, εχει διαβητη τυπου 1.τι δικαιουται?

  9. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ! ΕΙΜΑΙ 50 ΧΡΟΝΩΝ , ΛΑΜΒΑΝΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ.
    ΕΙΜΑΙ ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΗ , Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ , ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ , ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ .ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΤΗΛ.2610224779 & 6986149684

  10. καλησπερα,η μητερα μου εκανε αφαιρεση παγκρεας λογο καρκινου και φυσικα ειναι διαβητικη.Δικαιουτε επιδομα?και αν ναι που πρεπει να απευθυνθώ?Επισεις ειναι ασφαλισμενη στο νατ λογο του πατερα που ηταν ναυτικος.θα χασει την ασφαλεια της?

  11. καλημέρα σας!!!!είμαι τύπου 1 τα τελευταία 10 χρόνια!!!ετών 38!πέρασα πέρισυ στις 8/5/2012 επιτροπή …ενώ ίσχυε αυτό που γράφεται πιο πάνω για το 50 τοις εκατό,μόνο με την βεβαίωση της παθήσεως…εμένα μου δώσανε μόνο 10!!!!!!
    εννοείται πως κάναμε ένσταση,γιατί κρίθηκα παρανόμως…..ακόμα περιμένω να με καλέσουνε για την ένσταση..πέρασαν τόσοι μήνες,αλλά τπτ!!!!βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
    ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ…ουδέποτε έλαβα καποιο επίδομα!.έχω έναν καλό διαβήτη κ ο Θεός βοηθός!!!!!

  12. εχω διαβητη 1 με νεφροπαθεια2 σταδιο. μου εμφανιστηκαν μετα απο ολιγαιμικο σοκ.πρωτοβαθμια μου δωσαν 50% αναπηρια. εαν κανω ενστασει θα αλαξει κατι;

  13. geia sas eimai 30 xronon k pasxo apo diaviti tipoy 1 eimai insoylinoexartomeno atomo k exo asfalia tou oga dikaioymai kapio epidoma mazepsa ola ta xartia poy moy eipan k distixos taleporoyme 7 mines k den vgazo akri alloi moy lene oti den dikaioyme k alloi pos dikaioyme ti mporo na kano se aytoi ti periptosi eyxaristo

  14. Έχει λήξει το επίδομα διαβήτη της μητέρας μου. Πείτε μου σας παρακαλώ δικαιούτα σήμερα να το λάβει ; Ο πατέρας μου έχει φύγει από την ζωή. Δικαιούται να το λάβει Έχει διαβήτη .

  15. το ΚΕΠΑ δεν αναγράφει ινσουλινοεξαρτωμενος στο ποιστοποιτικο αναπηρίας, παρά μόνο Σαχαρο Διαβητη Τυπου 1 με ποσοστό 50%, με αποτέλεσμα στην πρόνοια πατρας να μου λένε οτι το επίδομα μου θα κοπεί. Τρεχω απο τα ΚΕΠΑ στην Προνοια και δεν μπορώ να βρω ακρη. Μηπως μπορει καποιος να με βοηθήσει, για να βρω την ακρη

  16. Είμαι διαβητική τύπου Ι, 51 ετών, και από 1/12/2011 είμαι άνεργη μετά από 22 χρόνια δουλειάς. ‘Εχω πάνω από 6.000 ένσημα. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 θα ισχύει η ασφάλεια ΙΚΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ΟΑΕΔ. Θα ήθελα να μάθω, εάν, με τα καινούργια δεδομένα για τα επιδόματα της Πρόνοιας και τα ποσοστά για τις αναπηρικές συντάξεις, δικαιούμαι κάτι απ’ αυτά, και εάν ναι, πότε και από που θα πρέπει να ξεκινήσω τη σχετική διαδικασία?

    Ευχαριστώ

  17. ειμαι 45 ετων και πασχω απο διαβητη τυπου 2 αλλα πριν απο εναμισι χρονο κανω ινσουλινη. ειμαι ανεργη και εμεσα ασφαλισμενη απο το συζυγο μου. δυσκολευομαι να πληρωσω πλεον τη συμμετοχη στα φαρμακα μου και τις ινσουλινες και τα σκαρφιστηρια τις βελονες τις ταινιες κλπ. θα ηθελα να μου πειτε αν δικαιουμαι καποιο επιδομα και αν ναι τιπρεπει να κανω για να το παρω. ντρεπομαι που ειμαι αναγκασμενη να ζητησω επιδομα, αλλα αν ειχα καποια δουλεια εστω και χαμηλομισθη δε θα εφτανα σε τετοιο σημειο. ειναι κριμα να θεωρουμε τα ατομα με διαβητη ανικανα προς εργασια.

  18. Ο σύζηγός μου είναι ινσουλινοεξαρτώμενος τύπου I. Είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ αλλά αυτή τη στιγμή λόγω οφειλών δεν έχει ασφάλιση. Το επίδομα πρόνοιας μπορεί να το πάρει και που πρέπει να απευθυνθούμε για πληροφορίες?

  19. ειμαι ινσουλινοεξαρτώμενος απο το 2007. εχω οστεοαρθριτιδα και λογο τον οικονομικων προβληματων αυτη την στιγμη ειμαι ασφαλεισμενος στην προνοια.. θελω να ρωτησω αν δικαιουμαι καποιο επιδομα.. ευχαριστω.

  20. Παιδιά εγω είμαι διαβητικη τύπου 1 απο τα 17 μου και σήμερα είμαι 35 και μου έδωσαν το 50% γιατι λενε οτι δεν είχα περίπλοκες ενώ του; Έλεγα οτι δεν νιώθω το πόδι μου κ η γιατρός μου διαγνώσε περιφ. Νεφροπαθεια. Μου έδωσαν το 59% γιατι δεν πήγα το μυογραφημα… Αίσχος… Αντε και καλα εγω δουλεύω αλλα αυτοί που έχουν ανάγκη το επίδομα? επίσης ερώτηση ν2. Τις 6 μέρες επιπλέον άδεια τις δικαίουμαι πια η τις χανω καθώς επίσης και την έκπτωση στα μμμ… Καλα για τη έκπτωση στην εφορία δεν το συζυτω… Πλήρωνα κ με το 67 που είχα παλιότερα απο το νοσοκομείο ( και τωρα με έβγαλαν 50 απο το ΙΚΑ που πέρασα πρώτη φορά ) τωρα θα μας τα πάρουν όλα… Αίσχος.

  21. Συγνώμη επειδη το pc διορθώνει αυτόματα το 50% έχω κ όχι 59 που γράφω σε ένα σημείο… Ας μας απαντήσει όμως κάποιος που να ξέρει γιατι λιγο πολυ το ίδιο θέμα έχουμε…

  22. Είμαι 29 ετών και πάσχω απο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 από 16 ετών. Οταν πέρασα από την τότε επιτροπή μου έβγαλαν ποσοστό αναπηρίας 67% από την πρόνοια και 20% από το ΙΚΑ. Πριν λίγες ημέρες μου έστειλαν ένα χαρτί από τα ΚΕΠΑ, όπου με καλούν να περάσω ξανά από επιτροπή για πιστοποίηση ασθενείας και προσδιορισμό αναπηρίας. Υπάρχει περίπτωση να μου βάλουν λιγότερο από 50% ποσοστό και να χάσω το επίδομα?Ξερετε αν πιανεται στις επιπλοκες η σκλυρινση καταπλακας που απεκτησα πριν δυο χρονια με απετελεσμα να εχω προβλημα απο ολη την δεξια πλευρα??Μια απαντηση θα με βοηθουσε πολυ…ευχαριστω…

  23. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ35ΧΡΟΝΩΝ&ΕΙΜΑΟ ΙΝΣΟΥΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΣ ΕΔΩ&10ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΝΟΣ7ΧΡΟΝΙΑ&ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ9/5ΕΤΩΝ.ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΕΡΙΣΥ ΣΤΑ Κ.Ε.Π.Α.ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ&ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ50%&ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.3ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΠΩΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ50%ΔΟΚΑΙΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ;;;

  24. απο προνοια παιρνεις επιδομα για το διαβητη με 50%.εχει περασει προσφατα ο διαβητης στη βαρια αναπηρια

  25. Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 60 ΕΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΟΓΑ ΕΧΕΙ ΖΑΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2,ΕΙΝΑΙ ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

  26. kalhspera eimai 32 xrono kai exw diabhth typou 2 kanw insoulinh 4 fores thn hmera eimai anergh kai exw bibliario aporias….tha hthela na mathw ti dikaioume apo to kratos giati den kserw an dikaioume kapoia suntaksh giati den mporw na agorazw ta farmaka mou ths tainies mou kai ths insoulines mou …giati ta nosokomeia den exoun pleon farmaka kai tainies den dinoun genika ta nosokomeia…sas euxaristw para polu

  27. Αγαπητη Ευαγγελια πρεπει να ρωτησεις το… κρατος .

    Ο ιστοτοπος του συλλογου δεν ειναι κρατικη δομη και δεν προκειται να παρεις εγκυρη απαντηση .

  28. ΕΧΩ ΠΑΙΔΙ 5 ΧΡΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1 ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ? ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΓΛΥΚΕΜΙΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΖΩΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ?

  29. Είμαι 45 χρονών και πάσχω από ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη τυπου Ι από 5 ετών. Μετά από 21 χρόνια εργασίας στο δημόσιο (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) τώρα τίθεμαι σε διαθεσιμότητα. Έχω στείλει 7 emails στον Υπουργό Παιδείας αν όχι να μας εξερέσει,να μας μοριοδοτήσει για την άμεση κινητικότητα. Δεν έχω λάβει ούτε μία απάντηση. Πείτε μου σας παρακαλώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια μέριμνα για εμάς; Ας μου απαντήσει κάποιος τι πρέπει να κάνω, βρίσκομαι σε απόγνωση.

  30. Αν δεν στειλεις tweet απαντηση μην περιμενεις Κα Μηνουδη μου…

    Μα καλα πιστεψες τον τρελαντωνη και τα wi fi του ;;;
    Ρωτησες αν εχουν κομπιουτερ στο υπουργειο ;;;
    Και αντε πες και υπαρχουν. Εχουν λεφτα για συνδεση ιντερνετ;;;

    Απορω με την αφελεια σας…

  31. eho anapiria 67% insulinoexartomenos stefaniea noso epi edafous diabiti me epiplokes angiaka problimata. dikeoume epidoma pronias.eho kani diagrafi aopo ton oaee prin ena hrono ala eho ofiles.mipos gnorizete an mporo na labo auto to epidoma.giati apo ton oaee me ofiles den me horigoun ke to poso pou prepi na pliroso ine apagoreftiko gia emena .euharisto perimeno apantisi

  32. καλημερα! τυχαια μπηκα εδω! το επιδομα πρεπει ν ρωτησετε στη προνοια της περιοχης σας θα σα δωσουνε ολες τις απαντησεις καθως απο εκει οριζετε το επιδομα αυτο των 310 ευρω η 620 περιπου το διμηνο..

  33. καλημέρα.ει μουν 13χρωνια και 6 μήνες ασφαλισμένος στον οαεε.στις 01/10/2012 έχω κάνει διακοπή στον οαεε,από τις 04/11/2011 έχω περάσει από κεπα με αναπηρία ινσουλινοεξαρτομενος υπερτασική ταχυκαρδία με διαβητικές επιπλοκές 67% μέχρι 04/11/2013 στις 01/03/2013 έχω κατάθεσή τα χαρτιά μου για αναπηρική σύνταξη και στης 07/06/2013 με στείλανε από την περιφέρειά οαεε Κομοτηνής επιστολή οτη οφείλω 24650 ευρκαι οτη πρέπει να πληρώσω 18450 ευρ σε διάστημα 2 μηνών για να με απονεμηθεί η αναπηρική σύνταξη,για μένα το ποσό ήταν πόλη μεγάλο ,επικοινώνησα με Κομοτηνή τους εξήγησα οτη σε 2 μήνες θα περάσω πάλη επιτροπή και μου είπανε να τους αποστέλλω μια υπεύθυνη δήλωση οτη δεν μπορώ να εργαστώ και οτη θα ξανά περάσω επιτροπή κεπα (επειδή ο χρόνος της αναπηρίας είναι μικρός για να μειωθεί και άλω η οφειλή με την καινούρια αναπηρία)στις 18/11/2013 πέρασα από τα κεπα κε πήρα αναπηρία 67% απο 01/11/13 εως 04/11/2015,αμέσως έστειλα την αναπηρία στη Κομοτηνή,και τώρα με απαντάνε οτη πρέπει να πληρώσω 25000 ευρ αλλιώς δεν μπορώ να συνταξιοδοτηθώ.μετε από όλα αυτά προσπάθησα στην πρόνοια τις περιοχής μου ,κατέθεσα όλα τα απαραίτητα έγραφα που με ζήτησαν και μετά από μια εβδομάδα με απάντησαν ότι δεν μπορούν να με δώσουν αυτό το επίδομα βαριάς αναπηρίας διότι έχω όφειλες στο ταμείο μου.υπαρχή σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης.παρακαλώ αν γνωρίζεται κατη για την δικιμου περίπτωση απαντήστε μου.ευχαριστώ

  34. Σας ευχαριστώ για την απάντηση.Πήγα στην πρόνοια της περιοχής μου αλα η διευθύντρια της πρόνοιας μου είπε ότι δεν το δικαιούμαι διότι έχω οφειλή στο ταμείο του οαεε και δεν γνωρίζω αλο τη πρέπει να κάνω για να επιβιώσω διότι δεν μπορώ να εργαστώ

  35. Ειμαι 9 χρονια διαβητικη και πριν λιγο καιρο εκανα τα χαρτια μου για επιδομα αναπηριας.απο τα κεπα μου διαγνωστηκε ποσοστο 50%.γνωριζει κανεις ποσο ειναι το ποσο που θα παιρνω ?

  36. θελω να μαθω τι ποσο δικαιουμε απο τον ογα ως αναπηρικη συνταξη με 25 χρονια ασφαλειας στον ογα?

  37. ΕΙΜΑΙ 35 ΧΡΟΝΩΝ, ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΔΗΑΒΙΤΗ ΤΙΠΟΥ 1 ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΧΩ ΑΝΤΛΙΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ,ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΗΤΗ ΕΧΟΥΜΕ 6 ΧΡΟΝΩΝ 1 ΠΑΙΔΙ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2000 ΕΝΣΙΜΑ. ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΔΙΚΕΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ, Η ΣΥΝΤΑΞΗ

  38. Είμαι διαβητική από το 2010 πέρασα επιτροπή το 2011 μου έδωσαν 67% ποσοστό αναπηρίας είναι γνωμάτευση από πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή αλλά δεν έχει ημερομηνία ανανέωσης τι γίνεται γνωρίζει κάποιος πρέπει να περάσω ΚΕΠΑ ή ΟΧΙ έχουν σημειωμένο ότι είναι χρόνια πάθηση παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω μπερδευτεί

  39. ειμαι 28 κ προσφατα μου διαγνωσθηκε διαβητης τυπου 1 αφου επεσα σε διαβητικο κωμα.περασα επιτροπη πριν λιγες μερες κ μου εδωσαν 50% χωρις να υπολογισουν οτι πασχω απο διαβητικη νευροπαθεια γιατι ειχα μονο την βεβαιωση του γιατρου αλλα οχι την εξεταση.ξερεις καποιος σας παρακαλω να μου πει ποσο ποσοστο μπορει να πιασει η διαβ.νευροπαθεια???

  40. Περιμενω εδω και 3 χρονια να τακτοποιηθουν τα χαρτια μου απο τον ΟΓΑ ΘΕΣ-ΚΗΣ και δεν εχω ουτε τα φαρμακα μου να πληρωσω.Πασχω απο διαβητη τυπου 1 εδω και 30 χρονια,πασχω απο καρδιακη ανεπαρκεια μετριου βαθμου και επειδη παραλληλα με τον ογα ειχα και 4 ετη ενσημα του ΙΚΑ,ζητα τωρα ο ΟΓΑ να δει τα ενσημα μου κι αν επαιρνα στο παρελθον αναπηρικη συνταξη.ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!Εδω και χρονια ταλαιπωρουμε με γιατρους και τα περιφημα ΚΕΠΑ,ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Αςμου πει καποιος υπευθυνος ποσος χρονος απαιτειται για να απρω τα χρηματα,εφοσον τακτοποιηθουν ολα τα χαρτια?Ειναι μεγαλη αναγκη!!!!!!!!!!!!!!

  41. Καταλαβαίνουμε την αγανάκτησή σας, οι Ιατρικοί Σύλλογοι όμως δεν μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό. Τα Ταμεία (ΙΚΑ κ ΟΓΑ) είναι αρμόδια.

  42. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΤΑΞΗ Ι.Κ.Α. ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΟΓΩ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ ΙΙ. ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;

  43. παρακαλώ θα ήθελα να με ενημερώσετε σε κάτι?είμαι στα 42 μου χρόνια έχω 23 χρόνια διαβήτη τύπου 1 και κάνω ινσουλίνη,και εδώ και 9 μήνες έβαλα αντλία,,έχω κάπου στις 4,500 χιλιάδες ένσημα ικα,θα ήθελα να με ενημέρωση καπιος αν μπορώ να πάρω σύνταξη και να εργάζομαι ταυτόχρονα!επισης έχω περαση από επιτροπή του ικα πριν 11 χρόνια και μου έδωσαν ποσοστό αναπιριας 55% μιας και έχω και σπονδυλοδεσια στην αυχενική μύρα ευχαριστώ!!επισης θα ήθελα να με ενημερώσετε για τις διαδηκασιες ,και από που να ξεκινησω

  44. Γεια σας.Είμαι εργαζόμενη σε νοσοκομείο,στη νοσηλεία με κυλιόμενο ωράριο ,διαζευγμένη με ένα παιδί 4,5 ετών με διαβήτη τύπου Ι.Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν δικαιούμαι μείωση ωραρίου ή ακόμα και απαλλαγή κυλιόμενου ωραρίου και τι επιπλέον ειδική άδεια δικαιούμαι,βάση νόμου για να το προσκομίσω στην υπηρεσία μου

  45. Καλησπερα σας.Η μαμα μου ειναι ινσουλινοεξαρτωμενη με διαβητη τυπου 2 .Περασε επιτροπη το 2006 και βγηκε με αναπηρια 67%.Μεχρι σημερα δεν ξαναπερασε επιτροπη γιατι κανεις δεν την ειδοποιησε.Εχει ομως προβλημα με την Εφορια;Γιατι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *