ΕΟΠΥΥ. Έκδοση Βιβλιαρίων και Ευρωπαικής Κάρτας Ασφάλισης σε Ασφαλισμένους Δημοσίου και ΤΥΔΚΥ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 44, παρ. 4 του Ν.4075 (ΦΕΚ 89/τ.Α΄/11-04-2012), καθώς και με το άρθρο μόνο της Υπουργικής Απόφασης αριθμ. Φ80000/οικ. 5511/439 Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 1135/τ. Β΄/10-04-2012) που τροποποιεί εν μέρει την αριθμ. Φ8000/οικ. 32115/2009/28-12-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3010/τ. Β’/29-12-2011):
«Η αρμοδιότητα της έκδοσης βιβλιαρίων ασθενείας, της χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας και της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας(ΕΚΑΑ) ασκείται από τους οικείους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Όσον αφορά τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και του ΤΥΔΚΥ, η αρμοδιότητα της έκδοσης βιβλιαρίων ασθενείας θα ασκείται από τις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΑΔ (πρώην Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων)».
Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και του ΤΥΔΚΥ προκειμένου να εκδώσουν βιβλιάριο ασθενείας ή Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας δεν θα απευθύνονται πλέον στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ αλλά κατ’ αρμοδιότητα στις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΑΔ (πρώην Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων), ενώ για την Περιφέρεια Αττικής θα απευθύνονται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΑΔ –Ηπείρου 38, 104 33 ΑΘΗΝΑ.
Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατανοεί και συμμερίζεται την ενδεχόμενη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ και του ΤΥΔΚΥ ιδίως στην επαρχία για την έκδοση των ανωτέρω και για το λόγο αυτό προτίθεται να διευκολύνει τις αρμόδιες Υπηρεσίες (πρώην ΤΥΔΚΥ) με κάθε πρόσφορο μέσο, εάν αυτό του ζητηθεί.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

6 thoughts to “ΕΟΠΥΥ. Έκδοση Βιβλιαρίων και Ευρωπαικής Κάρτας Ασφάλισης σε Ασφαλισμένους Δημοσίου και ΤΥΔΚΥ”

  1. Εγω εκανα θεωρηση βιβλιαριου μου ασθενειαςωςαγαμηκορη στην ΑγιαΠαρασκευη ωςκατοκουψυχικου καιγνωριζω οτι πρεπει ναπηγαινω πλεον Ηπειρου.Μπορω αποτωρα ναθεωρσω το βιβλιαριο μου ασθενειας για το ετος 2013 η μαζυμετην απογραφη?Μπορω νατο θεωρησω τωρα?ΕΝημερωστε με σας παρακαλω σχετικαγιατι θα ερθω αποεπαρχια.Σας ευχαριστω και καληχρονια.

  2. Εγω εκανα θεωρηση βιβλιαριου μου ασθενειαςωςαγαμηκορη στην ΑγιαΠαρασκευη ωςκατοκουψυχικου καιγνωριζω οτι πρεπει ναπηγαινω πλεον Ηπειρου.Μπορω αποτωρα ναθεωρσω το βιβλιαριο μου ασθενειας για το ετος 2013 η μαζυμετην απογραφη?Μπορω νατο θεωρησω τωρα?ΕΝημερωστε με σας παρακαλω σχετικαγιατι θα ερθω αποεπαρχια.Σας ευχαριστω και καληχρονια.Δεν νομιζω οτι το ξανααναφερα.Παιρνω τηλεφωνο στην Ηπειρου καιδενσηκωνουν.

  3. Η υπηρεσία σας αποτελείται από απαράδεκτους υπαλλήλους οι οποίοι όχι μόνον δεν απαντούν στα τηλέφωνα, αλλά όταν τύχει να απαντήσουν, τα κλείνουν στη μούρη, μουγκρίζοντας “δεν ξέρω”. Είμαστε ασφαλισμένοι και έχουμε χρυσοπληρώσει τα ταμεία μας, εργαζόμενοι επίσης, και δεν νομίζω ότι μας αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Αν δεν γνωρίζουν το αντικείμενό τους (πράγμα που οφείλουν να μάθουν), να αποχωρήσουν, και να δώσουν την θέση τους σε περισσότερο ικανούς. Αυτούς τους αργόμισθους τους πληρώνουμε εμείς…. Η πρόθεσή μου είναι να το καταγγείλω δημοσίως

  4. Κλείστε το μπουρδέλο της Αγίας Παρ/ης στην Οδού Γούναρη και απολύστε τους όλους αμμέσως δεν υπάρχει λόγος υπαρξης το εν λόγω καταστήματος απλά υπάρχει για να πληρώνουμε ενοικια και να είναι το προσωπικό κοντά στα σπίτια τους.
    κυριε Βουδούρη το υπαλληληκό προσωπικό είναι για κλωτσιές.

  5. ειμαι καθηγητης σε δημοσιο γυμνασιο. ο γιος μου φοιτητης . τι πρεπει να κανω για να θεωρησω το βιβλιαριο υγειας του? τι δικαιολογητικα ,τι έγγραφα χρειαζονται και που να παω?

  6. Είμαι συνταξιούχος του δημοσίου και πρέπει να θεωρήσω το βιβλιάριο υγείας της γυναίκας που είναι θεωρημένο από το 2011 . Τί δικαιολογητικά πρέπει να έχει μαζί της όταν πάει για θεώρηση ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *