«Λαβράκι» σε ιατρεία της Αττικής

 

 

Δικογραφίες σε βάρος τριών γιατρών για μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και άλλων φορολογικών παραβάσεων σχηματίσθηκαν ύστερα από εντατικούς ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν στις 10 και στις 18 Απριλίου, ελέγχους σε ιατρεία στις περιοχές του Κερατσινίου, της Καλλιθέας και της Αναβύσσου Αττικής.

Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), σε τρεις περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:

• Σε ιατρείο μαιευτήρα-χειρούργου γυναικολόγου στο Κερατσίνι, ο γιατρός δεν είχε καταχωρήσει ασθενή στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών και δεν είχε εκδώσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
• Σε ιατρείο χειρούργου-οδοντιάτρου στην Ανάβυσσο, ο γιατρός δεν εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών, όπως επίσης δεν υπήρχε σχετική εγγραφή ασθενούς στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών. Επιπλέον, παρατηρήθηκαν προγενέστερες εγγραφές από την ημερομηνία θεώρησης του τηρούμενου Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων.
• Σε ιατρείο, επίσης χειρούργου οδοντιάτρου, το οποίο συστεγάζεται με το προηγούμενο, ο γιατρός δεν καταχωρούσε εγγραφές στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών, δεν είχε εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και παρατηρήθηκαν προγενέστερες εγγραφές από την ημερομηνία θεώρησης του τηρούμενου Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *