Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Ο Ιατρικός Κόσμος δεν μπορεί να αναλάβει το οικονομικό βάρος της ιατρικής περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ !

Πειραιάς,  5-4-2012

Οι ιατροί του Πειραιά από 9-4-2012 αναστέλλουν την παροχή υπηρεσιών στον ΕΟΠΥΥ
διότι δεν μπορούν να παραμένουν άλλο απλήρωτοι !

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει υποχρέωση να προστατεύσει τόσο την περίθαλψη των πολιτών,  όσο και την αξιοπρέπεια του Ιατρικού Κόσμου.
Για αυτό από 9-4-2012 καλεί τα μέλη του,  κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς, να απέχουν από την εκτέλεση ιατρικών εξετάσεων και πράξεων του ΕΟΠΥΥ και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους χορηγώντας Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών με τη νόμιμη αμοιβή.
Καλούμε τους ασφαλισμένους και τους εκπροσώπους τους να διεκδικήσουν τα χρήματα αυτά από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ,  ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αναλωθεί σε βιομηχανία έκδοσης ανακοινώσεων και ανεφάρμοστων αποφάσεων.

•    Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την κοροϊδία και την εξαπάτηση ιατρών και ασφαλισμένων πολιτών
•    Επειδή υποχρέωση της Πολιτείας είναι να καλύπτει τις δαπάνες υγείας των ασφαλι-σμένων πολιτών,  που έχουν προπληρώσει την περίθαλψη τους
•    Επειδή μήνες τώρα ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος,  ο Υπουργός Εργασίας κ. Κου-τρουμάνης και ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρης,  ενώ βιάστηκαν να παρουσιάσουν ένα ενιαίο ταμείο περίθαλψης,  το λειτουργούν χωρίς προϋποθέσεις
•    Επειδή ο Ιατρικός Κόσμος δεν μπορεί να χρηματοδοτεί πλέον άλλο την περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών,  προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα ιδιωτικά του ιατρεία και εργα-στήρια,  παραμένοντας απλήρωτος από το 2009 έως και σήμερα 5-4-2012
Απαντάμε στην Αδράνεια,  Προχειρότητα και Απραξία της Πολιτείας με την κινη-τοποίησή μας,  που ξεκινάει στις 9-4-2012.
Η σύμπραξη Ιατρικού Κόσμου και Πολιτών μπορεί να δώσει την απάντηση στην ψευδόμενη καθημερινά Πολιτεία,  που οφείλει να πει την αλήθεια:
Ότι μέχρι τώρα το οικονομικό βάρος για την περίθαλψη του Ελληνικού Λαού το έχει ρίξει στις πλάτες των ιατρών,  που τώρα πλέον δεν αντέχουν απλήρωτοι.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                            ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *