Νέα από Αρκαδία. Προϊόντα αρκαδικής γη

Ξεκινάμε από την άποψη ότι όλοι μας φέρουμε ευθύνη γι’ αυτά που γίνονται σε προσωπικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο. Εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τα γεγονότα με τη στάση και τη σκέψη μας. Μια σκέψη η οποία  είναι πολύ δυνατή και αρκετή για να κατευθύνει τα πράγματα. Όλοι μαζί έχουμε ακόμη πιο μεγάλη δύναμη. Το σημαντικό δεν είναι να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς. Οι τοπικοί παραγωγοί και κυρίως οι επαγγελματίες που προωθούν την πώληση των προϊόντων  της γης μας.  Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει στην αγορά ένα καινούριο προϊόν. Το ζήτημα είναι αν θα το στηρίξουμε ή όχι. Αν θα το προβάλλουμε στις προθήκες των καταστημάτων μας με την τοποθέτησή του σε εμφανή θέση, ώστε να καθίσταται ελκυστικό για τους αγοραστές. Οι πολυεθνικές κάνουν σωστά τη δουλειά τους, το ίδιο πρέπει να κάνουμε  κι εμείς. Στηρίζουμε προϊόντα Αρκαδικής παραγωγής, μιας και τελευταία απουσιάζουν όχι μόνο από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και από τα μικρά συνοικιακά μπακάλικα, σε προκλητικό βαθμό. Είναι αδιανόητο να μην βρίσκει κανείς κρασί, από τους τόσο σημαντικούς αμπελώνες της Μαντινείας, μέλι από το Μαίναλο, γαλακτοκομικά από την Κυνουρία ή τη Γορτυνία κλπ.  Δεν πολεμάμε με κανέναν έξω από μας, αυξάνουμε τη συνειδητότητά μας και αυτό είναι αρκετό για να φέρει τεράστιες αλλαγές.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ας αναλάβει την πρωτοβουλία να πείσει επαγγελματίες για την συστηματική επιλογή, προτίμηση  και προβολή των Αρκαδικών προϊόντων. Η  εμπιστοσύνη στα ντόπια αγαθά της Αρκαδικής γης, να είναι η βασική τους μέριμνα και φροντίδα.

Προβληματισμένες και αγωνιώντας για την πρόοδο του τόπου μας, την επιβίωσή του, την απασχόληση και την τοπική οικονομία, ας ξεκινήσουν  μια κοινή προσπάθεια, όλες οι παραγωγικές τάξεις του Νομού. Με στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να πείσουν ενημερώνοντας πρώτα τους επαγγελματίες πώλησης αγροτικών προϊόντων και μετά τους καταναλωτές, ότι όσοι αγαπούν τον τόπο τους πρέπει και να τον στηρίζουν.  Εδώ και τώρα. Πριν είναι αργά.

Υπεξαίρεση

«Μακρύ» το χέρι μιας υπαλλήλου της ΔΕΥΑΤ, έφτανε στο σημείο να σουφρώνει   χρήματα της δημοτικής επιχείρησης, τα οποία προήρχοντο από εξόφληση λογαριασμών νερού.  Προς τούτο έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση ώστε να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό των χρημάτων που αφαιρέθηκαν και να επιβληθούν κυρώσεις.  Η μέθοδος της κλοπής ήταν απλή, καθώς εισέπραττε χρήματα  από τους καταναλωτές που πήγαιναν πρωί πρωί και πριν ανοίξει το σύστημα πληρωμής, με σκοπό να τα καταχωρήσει, αργότερα. Όμως δεν το έπραττε, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί να έρχονται «φουσκωμένοι» την επόμενη φορά.

Για προβολή

Δέκα τέσσερις εκπροσώπους ΜΜΕ, που εξειδικεύονται στο τουριστικό ρεπορτάζ,  φιλοξένησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο δήμος Τρίπολης, με επισκέψεις τους σε Τεγέα, Λεβίδι, Μαντινεία, Κάψια, Οστρακίνα και Φάλανθο. Στόχος της πρωτοβουλίας η τουριστική προβολή της πόλης και του δήμου γενικότερα μέσα από αφιερώματα και δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα  ΜΜΕ, πανελλήνιας εμβέλειας.   Τους δημοσιογράφους συνόδευε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Τρίπολης, κ. Γιάννης Σαμπράκος.

Συνέντευξη

Συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα  Τρίτη 7/2/2012, στις 12.00 η ώρα, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας η Μαντινειακή Συμπολιτεία, επί κεφαλής της οποίας είναι ο κ. Βασίλης  Γιόκαρης,  για φλέγοντα ζητήματα όπως είναι η  διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Τρίπολης και η κατασκευή Μονάδας Βιοαερίου από την «Βιοενεργειακή Μαντινείας ΑΕ»,  στη Θέση «Μπέρμπερι» Δήμου Τρίπολης.

Η θέση τους

Οι θέσεις της δημοτικής αυτής παράταξης είναι γνωστές σχετικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δήμο Τρίπολης. Μάλιστα η πρόταση σε επίπεδο  δήμου  έχει να κάνει με άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα που αφορούν στην μείωση των παραγόμενων σκουπιδιών, επαναχρησιμοποίηση υλικών και προϊόντων, διαλογή στην Πηγή,  ανακύκλωση,  λιπασματοποίηση/κομποστοποίηση. Επίσης, άμεση χωροθέτηση και κατασκευή σε σύντομο χρονικό διάστημα Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), των οποίων υπολειμμάτων οι ποσότητες και ο βαθμός επικινδυνότητας θα βαίνουν διαρκώς μειούμενες, σε επίπεδο Δήμου ή διαδημοτικής συνεργασίας εντός περιφερειακής ενότητας. Οριστικό Κλείσιμο-Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Η παράταξη αυτή λέει όχι σε δεματοποιητές και Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), όχι σε ανάθεση της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων μέσω ΣΔΙΤ, όχι στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων σε συγκεντρωτικές Μονάδες Επεξεργασίας σύμμεικτων στερεών αποβλήτων, όχι σε εξαγωγή σκουπιδιών εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τρίπολης.

Χαλαζόπτωση

Έντονη υδατόπτωση διάρκειας αρκετής ώρας, με χαλαζόπτωση, που κάλυψε την πόλη της Τρίπολης, εν είδει χιονιού, παρατηρήθηκε χθες τις μεταμεσημβρινές ώρες προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους για τα υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Προ αυτής της καταστάσεως και επειδή οι πληροφορίες για καταστροφές που έφθασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήσαν έντονες ,   ανάγκασαν  τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιανακούρα να αποχωρήσει προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στην πόλη και στην περιοχή. Στα Παράλιο Αστρος, σύμφωνα με πληροφορίες του Astrosnews.gr, δυνατοί άνεμοι και τεράστια κύματα χτυπούσαν όλο το απόγευμα το λιμάνι όπου  δεκάδες ψαράδες και ιδιοκτήτες σκαφών πάλευαν με τα κύματα για να σώσουν τις περιουσίες τους ενώ πολλοί κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Οι ζημιές στα καϊκια να είναι πολλές και δυστυχώς οι επαγγελματίες ψαράδες είναι από αυτούς που… δεν αποζημιώνονται.

Απεργούν

Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., «μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα» και καλούν σε διαμαρτυρία το πρωί στις 10.30 στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Συλλαλητήρια

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012, για τα νέα μέτρα, αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στην Τρίπολη το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα στην Πλ. Αγ. Βασιλείου.

Χαμογελάτε

Μπαίνει μια ξανθιά σε ένα φαρμακείο, πλησιάζει τον φαρμακοποιό και του λέει;
– Ένα ζευγάρι γυαλιά, σας παρακαλώ.
– Για τον ήλιο; ρωτάει ο φαρμακοποιός.
– Όχι, για μένα, απαντάει η ξανθιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *