ΕΟΠΥΥ. Συχνές ερωτήσεις των γιατρών και ασφαλισμένων, με τις αντίστοιχες απαντήσεις.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (18-01-2012)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ (18-01-2012)

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ για παροχη περιθαλψης στους ασφνους

11 thoughts to “ΕΟΠΥΥ. Συχνές ερωτήσεις των γιατρών και ασφαλισμένων, με τις αντίστοιχες απαντήσεις.”

  1. Με το να μην δικαιολογείται η δαπανη για γυαλιά οταν η συνταγή γράφεται από μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς ειναι ποινή για τον ασφαλισμένο, η εκβιασμός στούς γιατρούς? Νομίζω ότι η ισοτιμία υπογραφής για όλους τους γιατρούς είναι νομικά κατοχυρωμένη

  2. Μεγάλη αλητεία αυτό Κώστα. Να τι έστειλε ο ΙΣΘ :

    Θεσσαλονίκη 19 Ιανουαρίου 2012

    Αρ. Πρωτ.:723/Γ

    Προς τον
    Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
    κ. Γ.Βουδούρη

    Κύριε Βουδούρη,
    στη χθεσινή ανακοίνωση προς τους ιατρούς σχετικά με τη χορήγηση γυαλιών στους ασφαλισμένους, αναφέρεται ότι μόνον εφόσον επισκεφτούν γιατρό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η δαπάνη θα αποδίδεται.
    Με το δεδομένο ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών που επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο έχει ανάγκη συνταγογράφησης γυαλιών και ως εκ τούτου η ελεύθερη συνταγογράφηση για τους οφθαλμιάτρους ουσιαστικά είναι η χορήγηση γυαλιών, ζητούμε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αποδίδει τη δαπάνη της παροχής που προβλέπει ο κανονισμός παροχών, εφόσον ο ασθενής προσκομίζει συνταγή γυαλιών από όλους τους γιατρούς, ασχέτως σύμβασης, και μετά τη θεώρηση της συνταγής από ελεγκτή.
    Εάν ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εμένει στην απόφαση του, η οποία έρχεται σε αντίφαση με τις διαβεβαιώσεις σας στη συνάντηση μας προ εβδομάδος για το δικαίωμα συνταγογράφησης γυαλιών μόνο από συμβεβλημένους γιατρούς, αυτό θα σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και μια μεγάλη μερίδα των καθημερινών ραντεβού στους συμβεβλημένους οφθαλμιάτρους θα αναλώνεται σε αντιγραφή συνταγών για γυαλιά αντί εξυπηρέτησης και εξέτασης του ασθενούς.
    Mε εκτίμηση,

    Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

    Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος Νικόλαος Π. Νίτσας

  3. Ας πει καποιος στον κ. Υπουργο Υγειας οτι η δαπανη για τον ΕΟΠΥΥ για χορηγηση γυαλιων
    ειναι ιδια ειτε η συνταγογραφηση γινει απο γιατρο συμεβλημενο ειτε μη συμβεβλημενο.Ο ασφα
    λισμενος παιρνει τα γυαλια ανα διετια.Ευκολα μπορει να διασφαλισθει το συστημα της ηλεκτρο
    νικης καταχωρησης να μην δεχεται καταχωρηση πριν συμπληρωθει η διετια.Και αν το αντεπει
    χηρημα ειναι οτι οι μη συμβεβλημενοι γιατροι μπορει να κανουν καταχρηση του δικαιωματος
    (αναρωτιεμαι πως)υπαρχει και η διακοπη της συνταγογραφησης φαρμακων και παρακλινικων
    εξετασεων

  4. ΠΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΟΠΠΥ

    ΠΟΙΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ? ΑΚΟΥΩ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟ ΕΟΠΠΥ.

    πχ. ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΕΒΕ Η ΤΟΥ ΟΠΑΔ Η ΤΟΥ ΙΚΑ?

  5. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 50 ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ΄.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ΄΄ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

  6. οχι το σωστο ειναι οι πρωτοι 50 που θα ερθουν στο ιατρειο. εγω δεν κρατω ραντεβου πχ για παρακσευη. απλα τους λεω οι 50 πρωτοι που θα ερθουν δεν πληρωνουν. μπορει να φτασω τον 50ο την παρασκευη , μπορει την δευτερα. αυτο το καλυτερα 10 την ημερα δεν ειναι σωστο. μπορει ενας ιατρος να μην δουλευει καθε μερα πχ. το σημαντικο ειναι να σταματησουν πια οι παθολογοι και οι γενικοι ιατροι να γραφουν τα παντα και να τρωνε την δουλεια απο τους ειδικους ιατρους. πχ οστεοπορωση μονο οι ορθοπαιδικοι να γραφουν, επιληψια μονο οι νευρολογοι, στεφανιαια νοσο μονο οι καρδιολογοι κτλ κλτ

  7. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ 2/3/4/ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΟΣ;

  8. Εφόσον δεν απαγορεύεται από την Νομοθεσία η αναγραφή και η εκτέλεση καρδιολογικών πράξεων από τον ίδιο συμβεβλημένο καρδιολόγο ,εφόσον βέβαια είχε ανάλογη σύμβαση μέχρι 31-12-2011( πχ ΟΠΑΔ ) , ποιά είναι η διαδικασία υποβολής των παραπεμπτικών για την είσπραξη του ποσού που αναλογή στον γιατρό ;

    Γ.Μ.Λ.

  9. Το προβλημα που εχει δημιουργηθη ειναι η απολυση των ιατρων του ΕΟΠΥΥ μεσω της μονομοποιησεως στο ΕΣΥ και τοτε δεν θα γραφει κανεις και τιποτε. παρα μονο οι ειδιοτικες εταιρειες που θα πουλανε παροχες υγειας στον ΕΟΠΥΥ.
    Με την μετενεργεια η νεες συμβασεις δεν μπορει να ειναι πανω απο 580 ευρω μεικτα .
    Κανεις ποτε δεν ασχοληθηκε με αυτες τις αποικιοκρατικες μονομερης συμβασεις .
    Επισης σημερα διαπιστωσα κατι που ειναι τελειως εξωφρενικο …….ενω ο συζηγος συνταξιουχος του Ο.Ν ειχε ασφαλιστικη ικανοτητα και εγραφε κανονικα φαρμακα η συζηγος του (εμμεσα ασφαλισμενη) ειχε ενα πινακιδακι φαρδυ πλατη που ελεγε πως δεν ειχε ασφαλιστικη ικανοτητα και δεν μπορουσε να συνταγογραφηση .
    Τελικα η αρση της ασφαλιστικης ικανοτητας τυχεα επιλεγετε ? Και αντε μετα να εξηγησεις στον ασθενη γιατι δεν μπορει να συνταγογραφηση φαρμακα.
    Απαραδεκτα σημεια των καιρων …..ο κυριος υπουργος απο κεκτημενη ταχυτητα μας αντιμετωπιζει ολους σαν τυπογραφους , με 310 ευρω καθαρα τον μηνα θα περνουμε και ενα μπουκαλι γαλα την ημερα.

    Υ.Γ Αγαπητε συναδελφε βαλε και κανενα πατρωνυμο να μην μπερδευομαστε , απο το ΑΠΘ το ιδιο προβλημα ειχαμε …..χαιρετισμους “-).
    οσο αφορα το θεμα ποιος γιατρος μπορει να συνταγογραφηση η οχι ειναι μαλλον λαθος οι αποψεις σου…..η ιατρικη ειναι ολοκληρωμενη ειδικοτητα και ο γιατρος πρεπει να σεβεται πρωτα τον εαυτο του μετα τον αθενη του και μετα την δεοντολογια του .
    Για φαντασου την γενικη αιματος να την γραφει ο αιματολογος την ουρια και την cr ο ουρολογος τις τρανσαμ. ο ηπατολογος και το psa ο ουρολογος τι διαγνωση θα εκανες .
    Απλα ο ιατρος οταν διαπιστωση καποιο προβλημα υγειας πρεπει να στελνη αναφισβητητα των ασθενη στην καταλληλη ειδικοτητα και η γνωματευση των φαρμακων πρεπει να ειναι παντα συνταγογραφημενη απο ιατρων της αναλλογης ειδικοτητας….φυσικια στην Ελλαδα το θρασος περισσευη και μικροι μεριδα δυστυχως συναδελφων το διαθετουν .

    Δρακος Β. Ιωαννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *